Skip to main content

Suikeranalyse

Suikeranalyse

Je suikerspiegel speelt een belangrijke rol in het succesvol afvallen of verbeteren van je sportprestatie. Door je glucosegehalte in het bloed beter onder controle te krijgen, zal dit leiden tot een lager gewicht, meer energie, minder honger, betere sportprestatie en nog zoveel meer. Dankzij de continue suikeranalyse is het mogelijk om dit zelf te monitoren.

Hoe werkt het? 

Aan de hand van een glucose sensor (ingebracht in de bovenarm) meten we op elk moment van de dag gedurende 14 dagen hoe jouw bloedsuikerwaarden veranderen onder invloed van voeding, beweging, slaap, stress en meer. In combinatie met een voedingsdagboek brengen we jouw suiker respons in kaart wat toelaat om een gepersonaliseerd voedingsplan of trainingsschema op te stellen.

Hoe verloopt het traject?

1) Intake consult: De sensor aanbrengen en installeren van de app. De eerste week scan je de sensor om je bloedsuiker te meten & registreer je de voedingsinname en bewegingsmomenten om je huidige levensstijl in kaart te brengen.

2) Tweede consult: Na 7 dagen overlopen we samen de resultaten en bekijken we wat er kan verbeteren op vlak van voeding en beweging. Met de aanbevelingen kan je aan de slag. Pas de adviezen zo goed mogelijk toe en volg de vooruitgang in real-time op, je zal zien dat je lichaam uiterst snel reageert.

3) Vervolgsessie: Op dag 14 evalueren we jouw gepersonaliseerd voedingsplan of trainingsschema en bespreken de positieve impact van deze aanpassingen op jouw bloedsuikerspiegel en gewicht. Indien nodig stellen we nog verder bij

Waarom is dit zo nuttig? 

Verbetering van jouw energiewaarden 
Te hoge suikerinname zal leiden tot suikerpieken opgevolgd door suikerdips. Daarbij voel je je vermoeid, wazig en futloos. Dit kunnen we met de sensor in kaart brengen en samen oplossen.

Verbetering van jouw vetverbranding
Bij te hoge suikerpieken wordt heel wat insuline aangemaakt en schakelt je lichaam over naar vetopslag. Bij sommige maaltijden gaat dit heel snel. Met de sensor bepalen we welke voeding zorgt voor een suikerpiek, en hoe we vetopslag maximaal kunnen vermijden. De sensor is zeker een aanrader bij mensen die al veel pogingen hebben ondernomen om te vermageren, maar zonder succes.

Verbetering van jouw sportprestaties
Je krijgt inzicht in hoe jouw lichaam reageert op de verschillende soorten trainingen. De suikeranalyse maakt ook duidelijk hoe je op de juiste manier kan zorgen voor brandstof/bouwstoffen (voor, tijdens én na de training), zodat je optimaal presteert en goed herstelt.

Professioneel voedings- en dieetadvies op maat?